Unga tonårsmödrar

Jag har läst lite bloggar där många skriver om tonåringar som blir gravida.  Har även läst om unga mödrar, ser deras bloggar som väldigt intressanta att läsa. Både positivt ovh negativt. Det är många som hackar på dom för att de är unga och o.s.v. Jag själv tycker att man borde fundera lite extra om man verkligen är mogen till att ta hand om ett barn i en sån ung ålder som vissa är. Man måste kunna ge sig själv och framförallt barnet en trygghet. Det känns som att det håller på att bli en trend att skaffa barn i så ung ålder. Man kan väl ändå vänta tills man gått ut skolan och fått ekonomi så att man har råd att ta hand om sin lilla familj. Jag tycker iaf att man ska vänta tills man klarar av det ekonomiskt, har mognaden och att man skaffar ett eget. Man behöver inte ha så bråttom utan man ska fundera en extra gång innan man tar ett sånt stort beslut, man måste ju iaf tänka på den lilla. Det är ju tyvärr många problem som dyker upp om man är för ung, tex att man inte gått klart skolan och får svårare att få ett jobb. Många bor fortfarande hemma av olika orsaker. Skulle vara intressant att höra eran åsikt om allt det här eftersom att det pratas väldigt mycket om det.

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Knutte

Ja det är svårt. Men om det är oplanerat är det ju okej att behålla barnet även om man inte har ekonomin, eller vad man ska säga.. Men om man planerar och vill ha ett innan man gått klart skolan som det finns folk som gör, så är man inte så smart..

2008-02-16 @ 21:54:01
URL: http://knutte.blogg.se
Postat av: My

Jo tycker också man ska vänta tills man iaf har en man och en bra ekonomi, och självklart någonstans att bo :) men det är ju som sagt upp till var och en :p

2008-02-16 @ 22:33:02
URL: http://sweetie87.blogg.se
Postat av: Leylah

Jag tycker det är väldigt ego att skaffa barn i så tidig ålder.. NO OFFENSE, men en vuxen människa har SÅ MYCKET mer att erbjuda ett barn, än en tonåring.. Både
psykiskt ch fyskiskt.. Jag tänker inte skaffa barn för än jag har en säker framtid.. Ett hus, bra ekonomi och när jag har ngt att erbjuda barnet..,, (jag menar absolut inte att unga mammor är dåliga, men jag är 100 på att de hade haft mer att erbjuda barnet om de väntat några år)

2008-02-16 @ 22:55:04
URL: http://leylah.blogg.se
Postat av: KRISTINA

jag håller med dej!

2008-02-16 @ 22:59:21
URL: http://guldbarn.blogg.se
Postat av: Elina

Det är svårt precis. Det är upp till var och en tycker jag.

2008-02-17 @ 00:07:34
URL: http://werneborg.blogg.se
Postat av: N I C O L E

tack för era kommentarer

2008-02-17 @ 07:55:32
URL: http://kiwiz.blogg.se
Postat av: N I C O L E

Tack för era kommentarer och era åsikter :)

2008-02-17 @ 10:49:09
URL: http://kiwiz.blogg.se
Postat av: jenny

Jag tycker precis som du. Att man ska vänta tills man är redo rent ekonomiskt och känslomässigt. Har du inget jobb eller går fortfarande i skolan, hur ska du kunna ta hand om den lilla bebisen? Det är mycket bättre att vänta tills man vet att man klarar av att ta hand om sig själv och ett nytt litet liv på denna planet. Sen ger jag massa credit till de som verkligen klarar av det i sådan ung ålder. Håller med dig helt när du skriver att det har blivit som en trend att skaffa ungar tidigt.

Hoppas du har en bra söndag! :)

2008-02-17 @ 13:07:50
URL: http://peberina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0