Mina tankar kring att skaffa barn som ung

Jag hade en liten diskussion i går om det här med att skaffa barn när man är ung. Fick jätte många intressanta svar och åsikter om det. Några håller med om att man ska vänta lite och ha en stabil ekonomi, egen bostad och vara mogen nog att kunna ta hand om sitt barn, medan andra tycker att man ska göra som man vill och att man får den hjälp man behöver av sina föräldrar.. Ja visst det är ju jätte bra om man har föräldrar som hjälper en, man får bo hemma tills man har pluggat färdigt och har skaffat sig ett jobb. Medan andra blir utslängda och får stå för det man har gjort och får helt enkelt klara sig själv, har man skaffat barn, ja då ska man vara mogen nog att ta hand om ett också..

Mina åsikter

Mina egna åsikter om det här är att jag personligen tycker att man ska vänta, man har all tid i världen att skaffa barn. Visst det har man med så mycket annat också men jag tycker ändå att man inte ska vara "för ung" . Man är själv ett barn. Varför inte gå klart skolan åtminstonde, skaffa ett jobb så att man har råd att försörja sig själv och sitt barn. Jag menar, att bo hemma hos mamma tycker jag visar på att man inte riktigt klarar av det och att man inte har den ekonomi.. Man vill ändå känna sig trygg och veta att man kan klara sig själv. Det är ändå ett litet barn man måste tänka på i första hand, så jag tycker att man ska tänka en gång till.

Det verkar vara en " trend " att skaffa barn i ung ålder, femtonåringar med barn. Det är liksom inget ovanligt. Visst jag själv ska skaffa barn när jag är ung men då vill jag kunna bygga upp familjen med en stadig ekonomi, eget boende, ha jobb, och allt det där först, sen när man känner sig säker och trygg då kan man börja planera för en bebis, för då kan man verkligen slappna av och veta att vi klarar oss.. Kunna unna sig själv och barnet en bra framtid, utan att gå och oroa sig för om man har råd, om man får ett jobb och sånt..

Men det här är bara mina tankar kring det, självklart får man göra som man vill. Jag har verkligen inget emot det, det är upp till var och en men jag skulle iaf tänka lite först innan. Det är så mycket planering, det är inte bara en dans på rosor när man får barn.


Era åsikter

Många tycker att det är hemskt att göra abort och det kan jag hålla med om, men jag tycker att man ska tänka på barnets bästa, kan man ge det barnet behöver ? eller gör man bäst genom att vänta...

Många av er tycker också att man ska gå klart gymnasiet eftersom att i dagens samhälle är det viktigt med en utbildning och det håller jag med om, det är jätte svårt att få jobb idag om man inte har kontakter eller utbildning.. Så plugga klart först, det tycker jag!

Ingen vill ha lag på när man ska få skaffa barn, nej det förstår jag också att det inte går, för hur många gånger skulle inte lagen brytas, jag menar, det är ju en "lag" på att man blir byxmyndig vid femton..

Men om ni vill skaffa barn i tidig ålder, ja men lycka till då :) men jag råder er att tänka en gång till ... För er själva men framförallt barnets bästa..


Självklart gäller det även äldre, finns många många vuxna som inte borde ha skaffat sig barn... Samhället skulle se bättre ut om man tänkte till en gång till..






Kommentarer
Postat av: Elin

Tack =) Allt bra idag då? =)

2008-07-07 @ 12:31:29
URL: http://ellee.devote.se
Postat av: Sweet 16´s blogg

ja tycker de olika från person till person, vilken situation man är i, man kan inte dömma en gräns vad som är tillåtet och inte, för man vet inte personen som är gravid hur hon lever och hur hon har det.

2008-07-07 @ 12:33:44
URL: http://sweetlifestyle.se
Postat av: karro

det låter bra dedär ;D

kra

2008-07-07 @ 12:59:37
URL: http://thegirlbehind.blogg.se/
Postat av: Anna-Carin

Svår fråga =(

2008-07-07 @ 13:05:25
URL: http://annacarinpetersson.blogg.se/
Postat av: karro

vad fin tröja du har på bilderna i headern ;D

kram

2008-07-07 @ 13:15:19
URL: http://thegirlbehind.blogg.se/
Postat av: Jen

jodå de är jätte bra de :D

göra nått kul idag?

2008-07-07 @ 13:23:02
URL: http://www.metrobloggen.se/LittleDessert
Postat av: JOSEFINE

håller med dig

2008-07-07 @ 13:41:14
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: Jen

jag håller på att packa lite, ska åka till gotland imorron :)

2008-07-07 @ 13:47:03
URL: http://www.metrobloggen.se/LittleDessert
Postat av: Hertiginnan af Uppsala

barn är bäst mellan 25-35



tycker du att en bloggare bär ansvar för hur andra känner sig, när de läser hur bra man har det? dvs är det bloggarens fel när folk tar åt sig och sedan skriver du ska inte tro att du är nåt?

2008-07-07 @ 13:49:28
URL: http://veckomagasinet.se
Postat av: karro

okej, nice ;D

kram

2008-07-07 @ 13:58:09
URL: http://thegirlbehind.blogg.se/
Postat av: evelina

Ha en bra dag!

2008-07-07 @ 14:00:47
URL: http://evveistheman.blogg.se/
Postat av: Jen

Mycket intressant,alla som vill ha lite tips och råd mailar mig ahhhahahahaha. Att man kan försörja sig själv och sina barn är bra för själförtroendet och självrespekten kan jag tala om. Kram

2008-07-07 @ 15:21:00
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: maria

Jättebra skrivet, håller med att man ska ju tänka till lite innan man skaffar barn, det är ju ett liv man ska ta hand om, och som man ska ge en bra uppväxt och allt.

2008-07-07 @ 18:59:14
URL: http://smultronblond.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0