Kattips


image1576

Läste i tidningen om tips på vad man ska göra om man har inomhuskatter, tänkte lägga till med egna tips också eftersom jag har både haft inomhus och utomhuskatter. Plus att jag vill kattens bästa :)

Tips till er med inomhuskatter och även utomhuskatter

- Försök att ha två katter så att de får en kamrat
- Katter behöver leksaker och klätterträd och klösbräda
- Ha flera sandlådor hemma
- Köp bra foder som är vetrinärgodkänd ( vanlig kattmat innehåller för mycket salt) min katt mår mycket bättre nu, fått finare päls och fin kropp, och han är mycket gladare och lekfullare nu trots att han börjar bli till åren
- Se till att få katten försäkrad ifall man måste uppsöka vetrinär
- Rent vatten flera gånger per dag
- lämna inte katten så många timmar själv
- Ha tid att kela och gosa med katten
- Om den tröttnat på en leksak så spruta lite kattmynta på den så blir den som ny, ( har själv provat det och min katt är galen i de leksakerna och tycker det är skitkul )
- Katter älskar kattmynta
- Se till att man har någon som kan ta hand om katten om du åker bort
- Om man bor i villa så ska man självklart låta katten springa ute, köp en kattlucka så får katten ännu mer fritid, min katt mår jätte bra av att få känna sig fri. Komma och gå som den vill. I början tar det tid med att få katten att gå genom kattluckan, ge inte upp. Smörj in lite kattmynta på den och öva öva öva, till slut kan den.
- Katter kostar pengar så se till att ha råd
-Och till slut, tänk på att ett djur kräver mycket tid och kärlek

En katt är en familjemedlem och ska behandlas så, blir så arg när jag ser hur vissa behandlar sina husdjur, varför inte ge bort dem till någon som verkligen bryr sig då ?

Kommentarer
Postat av: S A R A

bra tips :)
och söt liten katt , haha

2008-03-13 @ 11:46:43
URL: http://www.Brownsugar.blogg.se
Postat av: jennifer

Bra tips, vi hade från början 1 katt som fick leva tillsammans med oss tills han var sex, nu har vi köpt en till och dom är oskiljaktiga. Ett annat tips är att om man har två katter så bör man skilja dom åt ibland för om sen ena katten går bort så händer det ofta att den aktten som blir ensam kvar blir deprimerad. Så dom måste lära sig att leva utan varandra också!:)

2008-03-13 @ 11:49:41
URL: http://exklusive.blogg.se
Postat av: jennifer

yes, jag var på middag hos några vänner för några dagar sen och då berättade dom om en hund vars hundkompis som han bodde ihop med hade blivit avlivad och han började få anfall, la sig ner på golvet med magen i vädret och flämtade, tillslut dog han av brustet hjärta.. Hemskt

2008-03-13 @ 12:03:02
URL: http://exklusive.blogg.se
Postat av: Sussie

Du har helt rätt! Tack för tipsen också! :)

2008-03-13 @ 15:19:25
URL: http://Smootie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0